4 Şubat 2011 Cuma

mısırunu kurabiyesi

MALZEMELER 100 gr. tereyağ yada margarin (oda sıcaklığında) 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı süt 1 adet yumurta 2 çay bardağı toz şeker 1 paket kabartma tozu 1,5 - 2 su bardağı kadar mısır unu Aldığı kadar un   HAZIRLANIŞI  Margarin,sıvı yağ ve şekeri mikserle çırpın.Daha sonra yumurta, süt,mısır unu ve kabartma tozunu ilave edin.Unu azar azar ekleyin ve yoğurun ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Ceviz büyüklüğünde bezeler alıp yuvarlayıp şekil verin ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. 190 dereceki önceden ısıtılmış fırında pişirin.Kurabiyeleri çok fazla pişirmeyin hafif pempeleşince fırından alın.. (37 adet kurabiye )  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder