limonlu portakallı kurabiye
malzemeler:
- 125gr tereyağı, oda sıcaklığında
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
- 1/2 su bardağı mısır un
- 3/4 su bardağı beyaz un
- 2 çorba kaşığı limon suyu
- 1/4 su bardağı pudra şekeri
hazırlanması:
- tereyağıyla toz şekeri elinizle karıştırın. yumurta, limon suyu, portakal ve limon kabuğu rendesini ekleyip tekrar karıştırın. son olarak unları ekleyip sertçe bir hamur yapın. ( serçe bir hamur elde edene kadar un ilave edin.)
- hamuru buzdolabında 45 dakika dinlendirdikten sonra parçalara bölüp 3-4 cm çapında rulolar haline getirin. rulolardan yarım santim kalınlığında daireler kesip yağlanmış tepsiye dizin. (hamurdan parçalar normal kurabiye gibi yuvarlayabilirsiniz.)
- 170C ısıtılmış fırında 10 dakika pişirdikten sonra tepsiyi fırından çıkarın. bir spatula yardımıyla kurabiyeleri ters çevirip 5 dakika daha pişirin. fırından çıkardıktan hemen sonra ufak bir süzgeç yardımıyla üzerlerine pudra şekeri serpin. kurabiyeleri ters çevirerek yağlı kağıda alın. dier taraflarına da pudra şekeri serpin.
- ılık olarak servis yapabileceğiniz gibi iyice soğuttuktan sonra hava almayacak teneke kutularda bir hafta kadar saklayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder